Скијчки центар Кајмакчалан
Скијчки центар Кајмакчалан
Скијчки центар Кајмакчалан
Скијчки центар Кајмакчалан
Скијчки центар Кајмакчалан
Скијчки центар Кајмакчалан
Скијчки центар Кајмакчалан
Скијчки центар Кајмакчалан
Скијчки центар Кајмакчалан
Скијчки центар Кајмакчалан
  

info@kaimakinn.gr

+30 2381234144

+30 2381774340

2nd km Neos - Palios Agios Athanasios, Kaimaktsalan

Скијчки центар Кајмакчалан

Ворас (Кајмакчалан) е третa највисока планина во Грција,се наоѓа во северниот дел на регионот Пела.

Врвот е наречен Кајмакчалан што значи крем или кајмак,висината му е  со 2.524 метри,a на самиот врв се наоѓа  една мала црква,споменик на српските војници погинати во првата  светска војна.

Скиjaчкиот центар е расположен на југоисточната страна на планината Ворас, на надморска височина од 2050 m до 2480 m. Постојат 14 ски патеки, со вкупна должина 11 км : две патеки, со електронски тајмер, 5 композиции тешки, 3 лесни патеки и 3  патеки погодни за вашите први чекори.