Арктурос Парк
Арктурос Парк
Арктурос Парк
Арктурос Парк
Арктурос Парк
Арктурос Парк
Арктурос Парк
Арктурос Парк
Арктурос Парк
Арктурос Парк
  

info@kaimakinn.gr

+30 2381234144

+30 2381774340

2nd km Neos - Palios Agios Athanasios, Kaimaktsalan

Арктурос Парк

Белата мечка Арктурос го наоѓа својот заштитен дом во паркот во селото Нимфеос,во ограден простор од 50 хектари со природна шума и на надморска височина од 1.350 метри.. Мечките овде се  репродуцираат и заштитуваат,продолжувајки го својот живот на природен начин.