Vjeter Shen Athanasios
Vjeter Shen Athanasios
Vjeter Shen Athanasios
Vjeter Shen Athanasios
Vjeter Shen Athanasios
Vjeter Shen Athanasios
Vjeter Shen Athanasios
Vjeter Shen Athanasios
Vjeter Shen Athanasios
Vjeter Shen Athanasios
  

info@kaimakinn.gr

+30 2381234144

+30 2381774340

2nd km Neos - Palios Agios Athanasios, Kaimaktsalan

Vjeter Shen Athanasios

Fshati është ndërtuar në fund të shekullit të 16-të, ndoshta nga fermerët dhe ndërtuesit nga Epirit dhe ishte nën kontrollin e Ali Pashës, i cili ishte dhënë disa privilegje të banorëve për vetë-menaxhimin e pasurive. Në 1803, një komision shkoi në Janinë dhe i dorëzoi një letër greke, duke kërkuar vendosjen të borxheve të tyre.

Në vitin 1870, në fshatin funksionuar shkollën greke. Rajonin ishte teatri i konfliktit midis forcave greke dhe bullgare, ndërsa një 'Lufta I Botërore’ gjetur serbët dhe bullgarët për të kërkuar në krye të Profetit Elias.

Gjatë pushtimit, fshati u mblodhën grupet e rezistencës.

Pas luftës, popullsia e fshatit ka rënë për shkak të migrimit jashtë vendit. Pasi 70 lidhur fshatin me Edesa anë të rrugës së asfaltuar. Vendbanimi i vjetër u braktis plotësisht deri në mesin e viteve '90, sot është një fshat i bukur turistik me mostrat e arkitekturës tradicionale shumë interesante. Këtu do të gjeni gjithçka: mikpritjen tradicionale, ski, trekking, turne, hipur mbi kalë, harkut dhe shumë të tjera të bukur.